SNACK! En samtalsklubb om mat med Jens och Julia | Jens Almqvist

SNACK! En samtalsklubb om mat med Jens och Julia

16:e april, 2023

Julia och jag träffades av en slump. Hon kom inrusande i en mindre matbutik i Malmö med en trave (av hennes egna) kokböcker i famnen, jag satt där och drack kaffe.  – Hej, sa jag och så började vi snacka, mest om en bok som vi båda nyligen hade läst: Hungry City av Carolyn Steel. Vi blev vänner och började skicka allt möjligt om mat till varandra på Instagram.

Vi skrattade, dummade oss och snackade allvar om mat. Kanske fler vill vara med och snacka med oss, tänkte vi  – så föddes SNACK! en samtalsklubb om mat. Det är vi två på scen med våra tankar och funderingar, men också inbjudan gäster som vi är nyfikna på att prata med och lära oss av.

Helt enkelt – välkommen till SNACK!, en samtalsklubb om mat med Jens Almqvist och Julia Tuvesson. Under 3 söndagar i vår och sommar ses vi i det gamla ridhuset i Folkets Park (Malmö) för att prata om mat, äta mat och lyssna på samtal om mat – allt i ett intensivt talkshowformat med roliga gäster.

BÖNHAT! Det är det första temat som SNACK! kommer behandla. Eller närmare bestämt: vi kommer kolla på baljväxter som samlingsbegrepp, tutti balutti! Hur kommer det sig att vi är så många som har en sådan avig inställning till baljväxter? Går det att härleda till några särskilda historiska händelser? Vilken roll har bönan i den svenska matkulturen? Och vilka krafter ser som driver på dess popularitet framåt?

Vi kommer snack(s)a bönor och ärtor i stort och smått med ämnen som militärens ärtsoppa, Malmös falafelscen, bönan i köttsubstitutsformat, butikens roll för baljväxtens status, skolans bruna bönor, gröna vågen och linssoppans politiska ställning – och kanske lite om 90-talets punkgrytor också. Förutom att lyssna på samtal om mat och prata om mat kommer vi även få smaka på mat. Vi ses söndagen den 14/5 i Ridhuset Folkets Park kl 15-16:30!

Datumen är följande:
14 maj
18 juni
27 augusti

För mer information och (gratis)biljetter följ @snack.malmo på Instagram.